ZŠ na Bernolákovej ulici oslávila 25. výročie svojho vzniku

30.11.2009 Prešov

Vranov nad Topľou 30. novembra (TASR) - Základná škola na Bernolákovej ulici vo Vranove nad Topľou si v týchto dňoch pripomína 25 rokov svojej existencie.
V kultúrnom programe, ktorým v tomto meste vyvrcholili oslavy výročia založenia školy, vystúpili žiaci a ich pedagógovia.
\"Symbolicky prvé zvonenie môžeme spojiť s dátumom 3. september 1984, kedy sa brány školy otvorili pre 742 žiakov a 27 pedagogických pracovníkov, \" priblížila riaditeľka školy Katarína Baraníková. Oslavy výročia, ktoré sa uskutočnili v piatok 27. novembra, sa podľa Baraníkovej slov niesli v spojení minulosti, prítomnosti a možno aj budúcnosti. \"Na oslavách sa zúčastnili tri generácie našich kolegov, medzi nimi aj tí, ktorí boli pri zrode školy, tí ktorí v nej vyrastali, ale aj tí, ktorí momentálne zabezpečujú svojou prácou a víziami jej budúcnosť, \" konštatovala Baraníková. Podľa nej si škola po 25 rokoch zaslúži aj zmeny a úpravu priestorov. \"Vzhľadom na to, že sa nám podarilo získať prostriedky z eurofondov, v blízkej budúcnosti sa tešíme na novú tvár našej školy, \" uzavrela Baraníková.
Základná škola na Bernolákovej ulici je zameraná na výučbu cudzích jazykov - angličtiny, nemčiny, ruštiny a španielčiny. V prvom ročníku sa vyučuje jeden cudzí jazyk, od piateho ročníka sú to už dva. V rámci vzdelávacieho programu sa do prvého a druhého ročníka zaradila prírodoveda spestrená výučbou v anglickom jazyku.
 

Vyberte región